Friday, December 30, 2011

~ Gud lUcK HaNDSoMe bOy ~

Gud Luck handsome boy adik HAIRUL for tomorrow nite performance...
do you best among the best...
 insyaallah, adik hairul will be the champion... :)





I'M OFFiCIALLY SWEET 21

28 DECEMBER 2011, I'm officially 21 years old... OYEAH !!!!!!!..oRang lain dh nak masuk 22 thun, tp saya baru jek 21 thun...nak buat mcmne, dh lahir lambatkn..haha..
dh bleh dftar SPR lh...hehe... means saya dh bleh pegi mengundi...  HAHA.. teringat masa zaman secondary school dulu, kawan2 semua ckp kenapa x lahir 1/1/1991 jek, lagi 3 ari jek..huahuahua.. abistu dh mmg nk lahir 28/12... xkn nk pksa keluar lmbat plak kn...hahaha...

urm, rabu lepas g sambut bufday kt HR STEAKS HOUSE kampung bahru with my best frenz, imaa, aina,kema n bom @ deelah...
just pic tiramisu cake n strawberry caramel jek..
pic chicken chop x sempt amik..
present yg saya dapt 
thank a lot imaa, aina, kema n bong for this cute present.. I really love it... frenz 4 eva till the end..

mlm tu dpt msg dr someone... dier ckp nnti bile balik BP ader orang tu nk celebrate bufday kiter ... huahua... xpelah awak ek, susah2 jek... hehe...lain kali jelh...

Monday, December 19, 2011

aDa ApE NgaN AdObE pHoToShOpe??


dh lame x bermain ngan adobe photoshope... wahhhhhhhhhhhhh...seriuoslly,dh lupe step2 nk wat doodle.... urm, nmpak gayanya, kene refresh balik lh memory...hahaha... dulu x tau pun ape tu adobe photoshope... tp bila masuk matric, baru tau..tu pun sebb kene amik satu subjek yg berkaitan ngan IT... so mmg belajar lh semua tu including adobe photoshope, flash, buat web sendiri n mcm2 lagi.. aku pun dh lupe... seriouslly, mmg x minat langsung dulu time belajar benda alah ni semua... tp kn bile dh masuk U, x tau lh kenapa bleh berminat plak ngan adobe ni... jeles sgt biler tgok orang yg reti wat poster gune adobe... yelah dulu masa x reti gune, wat poster guna publisher jek... tp disebbkn mmg nak sgt belajar... aku pun try n error jek.. nk bukak balik nota matric, ntah kemana aku dh cmpak kn... 

first doodle wat gune PHOTOSCAPE

first2 yg aku wat, mestilah download program tu kn.... hehe... alhamdulillah, berkat kesabaran aku kn, akhirnya aku berjaya gak buat poster guna adobe...hehe...kalo nk edit2 gmbar pun dh bleh lh..tp x expert sgt lh dlm mengedit gmbar gune adobe ni.. just crop n combined2 gmbar tu bleh lh.. urm, masa cuti 4 bulan aritu, aku ader belajar wat doodle... pe tu doodle??????? x tau nk describe mcmne.. tp senang cter just mcm cartoon lh...haha... kt atas tu one of doodle yg aku berjaya wat... first2 dulu, just wat gune photoscape jek... tpkn biler tgok orang buat doodle guna adobe photoshop, seriouslly jelous gler.haha.. aku ckap ngan diri aku," orang lain bleh, aku pun bleh"... sanggup ni usha tutorial2 kt blog2 orang..haha..yelah masa tu cuti 4 bulan kn.. x tau nk wat pe... mula2 try wat, mmg fail lh... complicated gler nk wat... tp akhirnya aku berjaya wat gak, walaupun x secantik orang yg mmg pakar dlm wat doodle ni..hehe.. biasalh
 BUDAK BARU BELAJAR LH KATAKAN.....



DESIGN BOOKMARK

 DESIGN BUTTON 
yg 2 gmbar kt atas ni pun, aku wat gune adobe gak.. for the first one, tu sebenarnya design poster tuk program ktrg masa kt PERAK... so disebbkn nak wat bookmark kn, aku ambil design poster tu n aku edit2 tuk dijadikan sebagai bookmark.. n the 2nd pic, tu sebenarnya design tuk button  program yg same.. alhamdulillah, diorng semua suka ngan design yg aku wat... first2 tunjuk kt diorang, seriouslly takut diorng x suka... but, aku dpt positive feedback dr diorang sume... 

lepas ni nk belajar edit gmbar guna adobe plak...
hehe... 
ader sape2 yg bleh ajar x?? haha..

sebenarnya, adobe photoshope ni bnyak kegunaannya... sape2 yg minat grafik tu, mesti excellent kn gune adobe... tp kdg2, orang yg terlalu pndai ni, diorg salah gunakn adobe tuk mengaibkan orang lain... huhu..so dangerous ngan orang2 seperti ni... just nk nasihat lh, berhati2 lh ngan gmbar2 yg anda upload kt mana2 laman2 sosial.. better private kn gmbar2 korang sume... 
*PERINGATAN TUK DIRI SENDIRI JUGA*

Saturday, December 10, 2011

wOrDlEsS SAtUrDaY


awak2 berdua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
knp comel sgt!!!!!!!!!
hahaha!!!!!!!

p/s : credit to ameeraiz azhar, coz i take this pic at his FB..hehe...sorry ameer.. peace no war !! :)

Sunday, December 4, 2011

JuMPa tALhA hARiTh & jOhAn aRiFF AsArI


semalam, cik farah ngan kwan cik farah, bom a.k.a deelah g JOM HEBOH kt bukit jalil...hehe...
kul 10.00 dh bertolak keluar dri kolej, smpai2 jek kt bukit jalil around 10.45.. time tu x ramai orang lagi... kalo x mesti dh mcm sardin kt dlm LRT...hehe...
bnyk gler ktrg beli... nk buat mcmne...murahkn... ktrg beli makann jek... bayangkn satu beg minuman dutch lady yogurt(6 botol kecik) only RM10... x ke murah... lepastu, ktrg g booth maggi... ktrg pun beli gak satu beg yg mengandungi 10 maggi cup... ni pun only RM 10...
yg lain2 tu x cter lh pe yg ktrg beli...hehe..

ktrg meneruskn perjalanan ke booth MYTV3 ... oyeahh, dpt jumpe RAQIB af9 secara live... hehe.. lepastu, ktrg singgah kt booth akasia... nk tau ktrg jumpe sape?????? ktrg jumpe pelakon2 TENTANG DYIA... nora danish ngan adi putra xde..just ader ako mustapha & rafi(watak dlm tentang dyia)... x tau nama dier sape...hehe...

lepas penat round semua booth kt situ, ktrg pun cadang nk balik... masa lalu kt booth cerekarama, ramai gler org kt situ... ktrg pun pegi jelh sekejap..nk tgok sape yg ader kt situ...
jeng-jeng-jeng....... TALHA HARITH & JOHAN ARIFF ASARI aka BOTAK/ARILL... hehe... diorg tgah buat tarian chicken dance... comel sgtttttt...seriouslly, lain gler ble tgok secara live... yelah selama ni tgok kt tv jek... kali ni dpt tgok secara live, lain sikit feeling dier... haha..(*dh start berangan lh tu*)
talha n johan, kenapa korg hensem sgt?????????????.. hahaha..
td cik farah ckp just singgah sebentar jek kn.. xde maknenya... lama gler ktrg kt situ, aderlh dlm 30 minit kt situ... dri ktrg jauh berdiri kt belakang smpai lh ktrg dpt berdiri dekat gler ngan pentas...hehe...punye excited lh katakan... amik gmbar diorg pakai henset sony eriscon cik farah yg x bpe nk baru tu pn jadi... hahhaa.. sebb tu gmbar bnyak yg blur...
sebenarnya bukan salah cmare, salah diorg lh sape suruh x nk diri diam2..haha...mana x nya, bile dpt fokus baik punye... n bila nk capture, diorg gerak... akhirnya gmbar pun blur...hahaha...
dpt gak tgok diorng berlakon secara live... selain diorg berdua, ader gak pelakon lain seperti JUE AZIZ n AMMAR...
masa ni diorg tgh menari tarian chicken dance

abaikan girl yg kt sebelah dier tu..just fokus kat johan <3



after penat shopping kt bukit jalil, ktrg meneruskn destination seterusnya iaitu ke SOGO... kt sana nk shopping baju plak...hehe...
seriouslly ramai gler orang beratur nk beli tiket lrt... dh mcm sardin dh kt situ...dekat setengah jam gak tunggu bom pegi beli tiket... smpai kt sogo pun ramai gler orang.. biasalh kn skg ni tgah YES.... tau x YES tu benda pe??????????? YEAR END SALE lh..hehe... bnyak ke shopping baju.... ?????? hehe... no komen.... kenapa baju boy lg mahal dr baju girls ek?????? padahal jenama yg sama... harga sehelai baju boy, bleh dpt 2 helai baju girl... huhu.... abaikan jelh... yang penting cik farah dpt shopping baju .... dh lama gler x shopping baju kt SOGO... sebenarnya, kalo ikut plan awal, lepas g SOGO nk g KLCC sebb nk tgok OMBAK RINDU... tp semlm seriouslly x larat... bnyak sgt barang... x sanggup dh nk jalan... so ktrg pun decide balik jek after kt SOGO... xpe2.. nextweek balik umah, leh g tgok OMBAK RINDU....hehe..

*mood: heppy sebb dpt jumpa talha harith ngan johan...hehe

Sunday, November 27, 2011

~26/11/2011: KaMi Di I-CiTy ~



~26/11/2011~
~love it so much~
~the happy days together with my best frenz~
Kami berlima lg...hehe... semalam hajat ktrg selama ni nk pg I-CITY tercapai jugak..
tq so much to kak long kema, coz sanggup amik ktrg kt kl sentral n antr ktrg smpai i-city n antr ktrg semula pulang ke kolej..
tq2 so much!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
puas n enjoy sgt2 semalam...





sebenarnya banyak lg gmbar...upload sikit jek... hihihi..
Lepas ni next destination ktrg????????????????
hihi..kter nntikan bersam-sama...





Saturday, November 26, 2011

cONgRATeZ mALaySIA, COngRatEz PaSuKaN HaRimaU MudA


first of all, nk ucapkan congratez kepda pasukan Harimau Muda MalaysiA kerana berjaya mengalahkan pasukn lawan iaitu Indonesia... n yg paling penting congratez coz berjaya mempertahankan pingat emas.... x lmbat lg kn tuk aku ucpkn congratez kt diorg sume... sebenarnya nk update pasal diorag lh kt entry ni... padahal dh seminggu berlalu... hehe.. x berkesempatan nk update.. baru hari ni ade mase... lagi sekali mengharungi minggu yg super duper busy ngan demam n selsema... mmg penuh dugaan minggu ni... masa mlm diorg lawan aritu, aku still ok lg.... yelah, siap leh jerit2 lg tgok bola kt bilik ngan atin n ita... tp masa nk tdor mlm tu, aku dh rase lain mcm dh... sok pg bangun, mmg bdan aku dh start panas... dua ari gak , nk betul2 baik dr demam tu.... skg ni, symptom batuk dh muncul, ngan selsema yg x baik2 lg ni... huhuhu..........

ok2..stop cter psal org demam... now we focus on tajuk entry tuk ari ni k.... korg mesti tgok kn masa final aritu.... rugi kalo sape2 yg x tgok tu...hehe... aku yg x pernah minat ngan bola, jd excited gler mlm tu.... snggup tgok on9 semata2 nk tgok diorg lawan... n of coz lh tuk support anak malaysia right!!!!!! mmg leh wat org sakit jantung lh mlm tu.... byangkan indon dlm mnt ke 5, diorg dh bolos satu gol.... tp alhamdullillah, malaysia berjaya bolos satu gol gak sebelum masa pertama abis.... masuk masa yg ke-2, lglh penuh debaran.... geram sgt ngan player indon, bnyak sgt bedrama.. n then x abis2 nk jauhkan player malaysia.... akhirnya, tamat masa kedua... malaysia still 1-1 ngan indon... so that's means, diorg terpaksa main dlm waktu tmbahan around 20 mnt... mase tu, dh agak risau lh, sebb mesti diorg letih gler... dh lh ramai yg injured... indon still degil xnk bagi gawang gol bolos di tangan malaysia... tamat masa tmbahan, still xde poerubahan mata...so diorg move on to penalti plak... saat yg paling mendebarkan seluruh rakyat malaysia.... alhamdulillah, malaysia berjaya mendpatkan 4 gol from tendangan penalti... gol yg last oleh kapten pasukan, baddrol bakhtiar yg pling super2 amazing... saat n tika tu, ktrg menjerit mengalahkan budak laki aku rase... dasyat gler.... hahaha... tulah aku ckp, kalo pompuan tgok bola mesti lagi dasyat dr bdk laki... hahaha...

urm kt bawah ni ader senarai nama player malaysia yg berjaya menjaringkan gol sepanjang perlawanan menentang singapura, thailand, mynmar, kemboja n indonesia:
LAWANJARINGANPENJARING
Singapura0
Thailand2Baddrol Bakhtiar
Izzaq Faris Ramlan
Kemboja4Baddrol Bakhtiar
Baddrol Bakhtiar
Izzaq Faris Ramlan
Wan Zaharul Nizam
Indonesia1Syahrul Azwari
Myanmar1Ahmad Fakri Shaarani
Indonesia1Mohd. Asraruddin Omar
+4
Penentuan Penalti
Mahali Jasuli
Fandi Othman
Mohd Fadhli Mohd Shas
Baddrol Bakhtiar
kredit too : http://www.tehramuan.com/penjaring-gol-malaysia-di-sukan-sea-2011.html

TAHNIAH LAGI SEKALI DIUCAPKAN
TO
HARIMAU MUDA MALAYSIA

~WE PROUD OF YOU~

Sunday, November 20, 2011

~JPA sem 2 dh masuk!!!!!!~

JPA DAH MASUK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
urm, nk heppy ke nk sedih????
kalo korang mesti heppy kan....
but for me, x heppy mane pun...
sebabnya, jpa ni bukan tuk sem 1 , but tuk sem 2...
buat pengetahuan semua, sem 1 still ade 2 bulan lebih lagi...
tp jpa tuk sem 2 dh masuk....huhuhu..
cabaran besar buat kami semua k...
mmg kene sorok lh kt atm tu, x pun kene transfer duit tu kt bank lain...
urm, kalo aku buat2 x tau duit tu dh masuk bleh x?????
hahaha...
sem 2 dh lh banyak pakai duit kot... nk LI lgi... pastu nk save sikit tuk g holiday...huhuhu..tuk student medic, mmg lh heppy kn JPA dh masuk... sebbnya diorg dh masuk sem 2...
so, kene lh berjimat cermat ek cik farah oiiiiiiiiiii...
jgan sampai merana diri plak nnti mase sem 2...hhhhhuhu...

~TeAtEr BaDai SemALaM ~


dh lame x update new post.... minggu ni mmg super super busy... from monday till friday, my class start at 8.00 am until 5.00 pm... gler penat this week... huhuhu....sebenarnya nk cter pasal teater..dh lame nk update sebenarnya..tp baru this weekend berkesempatan tuk update...


last week, cik farah ngan kawan2 cik farah g tgok teater BADAI SEMALAM..... kt mane???????? of course lh kt ISTANA BUDAYA kn...hehehe... 3 tahun duk kL, baru this year berkesempatan pegi IB.... padahal dekat jek ngan kolej... jalan kaki x sampai 15 minit dh sampai....
ktrg beli tiket yg paling murah sekali.... just RM31.60....hehe... x yah beli mahal2... beli2 yg paling murah pun still dpt tgok gak....just jauh jelh dr stage.... tpkn, kalo nak tau, seat tuk yg RM30 mmg penuh malam tu.... ktrg fikir ktrg jek yg beli tiket paling murah...rupenya ramai jek... hahaha...

first time jejak kaki kt istana budaya, teruja gler...hahaha... mcm orang jakun jek... hehehe... xpe2... sekali sekala.... urm, not bad lh cter dier...pelakon2 yg mantop2 belaka..sape lgi kalo bukan ERRA FAZIRA as Mazni, AARON AZIZ as Karim, FIZZ FAIRUZ as Zaki , n ramai lagi... urm, korang bace sendiri lh ek sinopsis kt bawah ni,:
from left Fizz Fairuz, Erra fazira, Umie Aida, Ziela Jalil n Aaron Aziz

aaron aziz hensem!!!!!!!!!

SINOPSIS

Mazni (lakonan Erra Fazira) anak seorang pembantu rumah membesar bersama ibunya yang tua dan uzur di sebuah banglo milik Encik Haris dan Puan Rohana. Mazni membesar di dalam rumah tersebut dengan penuh kesederhanaan kerana menyedari diri dan ibunya hanya menumpang berteduh di situ.

Walaupun majikan ibunya amat berbesar hati membenarkan mereka tinggal disitu, tetapi pandangan jiran tetangga amat buruk dan negatif terhadap mereka. Mereka berasa irihati dan cemburu dengan kecantikan dan kebijaksanaan Mazni apatah lagi apabila Karim(lakonan Aaron Aziz), anak Encik Haris dan Puan Rohana mula jatuh hati kepada gadis tersebut. Pada mulanya Mazni hanya menganggap Karim sebagai abangnya sahaja.

Dari perasaan kasih jatuh kepada cinta. Karim berjaya menambat hati Mazni untuk bercinta dengannya. Walaupun Mazni tahu latar belakang Karim yang suka berfoya-foya dan tidak mempunyai komitmen dalam menjalinkan hubungan, telah mula berubah laku selepas di timpa musibah kemalangan yang berjaya menginsafkan dirinya. Layanan mesra oleh Mazni membuatkan Karim beria ingin memperisterikan Mazni. Walau banyak tentangan dan fitnah yang dilemparkan, tetapi Karim nekad memperisterikan Mazni. Puan Rohana, ibu Karim tidak bersetuju jika anaknya ingin menyunting Mazni, anak bekas orang gaji mereka. Malu kerana orang luar mula memperkatakan maruah keluarga nanti.

Mazni sedar akan dirinya itu yang tidak mempunyai apa-apa. Dia nekad untuk berkahwin dengan Karim lantaran kasihnya mula bersemi pada lelaki itu. Walaupun Mazni diminati oleh Zaki, tetapi hatinya terlebih dahulu diserahkan kepada Karim. Ibu Mazni amat kecewa apabila mendengar tohmahan dan fitnah tentang Mazni yang berkelakuan tidak senonoh itu. Di saat Mazni memerlukan sokongan, ibunya meninggal dunia. Tinggallah Mazni berdua dengan Karim sebagai suami isteri.

Dalam pada masa yang sama Mazni menyambung pelajaran di sebelah malam. Hari berganti hari, terlalu banyak dugaan yang mendatang. Mazni terpaksa membahagikan masa dengan pelajarannya. Sedikit sebanyak, Mazni terpaksa mengenepikan kehendak Karim. Mazni berasa kecewa dengan sikap Karim yang mula berubah laku selepas mendirikan rumahtangga. Karim kembali dengan perangai lamanya yang suka berfoya-foya kerana merasakan Mazni telah mengabaikannya dan sibuk dengan buku-bukunya. Apakah kesudahan hidup Mazni? Berjayakah Mazni mencapai cita-citanya? Zaki yang tidak pernah jemu-jemu menagih kasih pada Mazni masih belum berputus harap. Siapakah yang setia di sisinya?

*KREDIT TO :

urm, sepanjang teater tu berlangsung, ktrg tgok mcm xde perasaan jek... orang2 yang duk depan ktrg siap dh menangis bagai ngan tisu x lepas kt tangan...hahaha.. tp ktrg siap gelak2 lagi n siap leh buat script sendiri...hahaha.. nampak sgt ktrg ni bukan jiwa sastera... So pada sesiapa yg mmg berjiwa sastera tu n nak tgok teater ni, silalah bawak bekalan tisu banyak2 ek..hehe..
nasib bek ktrg duk belakang sekali... lepas ni nak tgok teater UPIN IPIN plak.. tp lame lgi lh... bulan 3 next year baru keluar...


Friday, November 11, 2011

tika dan saat ni, tgah rindu kt someone.....
dpt tgok dier dr jauh pun aku dh heppy sgt2...

Saturday, November 5, 2011

rEvIeW FiLm ShARk nIgHt & ReeL StEeL


Ok, sem ni 3 kali dh aku tgok wayang...hehe.. first 3D FINAL DESTINATION 5, then the latest two REEL STEEL and SHARK NITE.. my comment on this 3 film, just 2 word 'SUPERB BEST'


yg ni aku tgok seminggu sebelum exam kot 2d kt GSC MAX time square...saje nk releaSE tension sebelum start exam... dh sure sure lh mase exam, makin stress kn, hahaha... ( ceit, alasan nk keluar jln2 jek sebenrnye tu)... mmg terbaiklh kn tmpt dier... suke tgok robot a.k.a ATOM... so cute especially mase dier menari... haha... urm, aku nangis kot tgok cter ni... xpe, xde orang nmpak pun... rase nk tgok lagi sekali jek cter ni....uhu...xpe2, nnti senang2 aku downlowd....hehe...


yg ni plak semlm aku baru jek g tgok..abis exam terus keluar kn...hihi...
tp x tgok 3D pun..just tgok yg biase jek... x mmpu nk tgok 3D... mahal sgt...
disebabkn kt GSC MAX xde yg biase punye, ktrg pun pegilh tgok kt KLCC.. ceit, nk tgok wayang jek pun, pegi smpai KLCC..hehe.. sekali sekala, pe slhnya... kalo kt TIME SQUARE ader yg biase jek, xdelh ktrg pegi tgok kt KLCC tu... sebb xdelh ktrg pegi...hehe... review aku pasal cter ni, mmg best gler... aku rase ktrg jek kot yg bnyak jerit... org lain senyap jek aku tgok..haha...
n just to say, hero dier a.k.a DOCTOR NICK ensem lh... suke tgok dier... nmpak smart jek... tp hero and heroin dier mati gak last sekali... huhu... hopefully ader sambungan SHARK NIGHT 2 ke... best gak..hihi...


doctor nick

aLHmaDuLiLLaH, Exam mIDTERm dAh aBIs...

ALHAMDULILLAH, exam midterm dh abis semalam.... minggu ni minggu yg sgt2 stress... seriously, aku ckap, waktu tdor aku x tetap tuk minggu exam ni.... senang cter, x cukup tdor lh... bayangkn, tdor kul 1.30 pagi, pastu kul 5.00 pg dh bangun, semata2 nak revise semula apa yg telah direvise malam sebelum tu..... urm, xpelah, untuk exam punye pasal, aku x ksih pun aku terpaksa korbankn waktu tdor aku..... lepas ni cuti seminggu kn.. boleh lh qadak tdor anda ye cik NURUL FARAHIN.....hehe....

sem ni aku amik 8 subjek with 23 credit hours.... banyak x??????
dh sure2 lh banyak kan.... and sumenye amatlah subjek2 yg agak killers especially ANALISIS FARMASEUTIKAL II and FARMAKOKINETICS AND BIOFARMASEUTIK(FB)..... and this two subject yg aku rase aku x dpt wat yg terbaik mase exam midterm ni... terutamanya FB..... seriouslly, this paper buat aku down sgt2.... for the first time in my life, aku jawab exam, mcm x jawab... bukan sebb aku x tau jwab...but bcoz of not enough time to finish it....

bayangkan... short esei dh 2 soalan... markah bukan main besar kn.... pastu, ader calculation n graph.... yg part ni lh aku x sempat siapkan..... bukan aku sorang jelh yg rase down gler... mostly ktrg satu kelas mmmg tension gler ngan paper ni.... mmg betul2 killers paper lh..... skg ni just berdoa and tawakal jelah even dh dpt agak result tuk paper tu mcmne kn....huhuhuhuh................... urm, mlas dh nk cter pnjang pasal exam ni...buat spoil mood aku jek nak balik kampung petang ni.... huhu... just to say, alhamdulillah, dpt jwab n buat terbaik tuk paper2 yg lain....

just to say: SELAMAT BERCUTI KEPADA STUDENTS2 UKM, ESPECIALLY STUDENTS2 FARMASI... AND SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...